Cookie Policy / Çerez Politikası

Çerez Politikası

cookie-policy/cerez-politikasi

Bu politika, kullanıcılara; web sitesini ziyaret ettiklerinde neler olacağını kontrol etme açısından hangi seçimlere sahip olduklarına dair net ve önemli bilgileri sağlamak amacıyla bu web sitesinin çerezleri nasıl kullandığını açıklamayı hedeflemektedir. Bu politika bağlamında “çerezler” terimi, çerezlere ve kanun tarafından öngörülen benzer teknolojilere atıfta bulunmak için kullanılır (örneğin, şeffaf gif’ler de dâhil olmak üzere, genelde “flash çerezler, web işaretçileri olarak anılan -Yerel Paylaşımlı Nesneler – gibi).

Toplanan bilgiler, üçüncü taraflar tarafından tutulan diğer verilerle eşleştirilerek ve işlenerek, web kullanıcıları/ziyaretçilerini tanımlayabilecek verilerle (örneğin, web sitesine bağlanan kişilerin kullandığı bilgisayarların IP adresi, etki alanı ve kayıt numaraları gibi) ilgilidir. Bu veriler sadece istatistikî amaçlar için kullanılır ve işlenir.

Bu belge, Gizlilik Politikasının ve bağlamında kapsanılan, 2003 tarihli 196 sayılı İtalyan Kanun Hükmünde Kararnamenin 13. Maddesi (Kişisel Verileri Koruma Kanunu, yukarıda zikredilen Avrupa direktiflerini yürüten İtalyan kanunu) uyarınca da verilen ve Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili 6698 sayılı Türk Kanununa göre bildirimin ayrılmaz ve önemli bir parçasıdır. Dolayısıyla, bu belgeyi okumanızı önemle tavsiye ederiz.

Uygulanacak Kanun (European Union Cookie Banner)

Konu; çerezler ve benzer teknolojiler için onay alınmasını gerektiren – daha sonra 2009/136/EC Direktifi ile tadil edilmiş ve Avrupa Birliği üyesi Ülkelerin ulusal yasaları tarafından yürürlüğe alınmış olan – 2002/58/EC sayılı Avrupa Direktifi ile düzenlenmiştir.

Çerez nedir

Çerez, bir kullanıcı web sitesini ziyaret ettiğinde, onun cihazına gönderilen, genelde harf ve sayılardan oluşan küçük bir dosyadır. Site daha sonra ziyaret edildiği her defa çerezler bunları oluşturmuş olan web sitesine geri gönderilir. Çerezler, web sitesinin bir kullanıcının cihazını tanımasını sağladıklarından, faydalıdır.

Çerezlerin ve benzer teknolojilerin kullanımı, çerezler özellikle birçok çevrimiçi hizmetlerin sağlanmasında önemli olduklarından, uzun zamandır olağanlaşmıştır. Bu çerçevede, bu teknolojilerin kullanımı kanun tarafından yasaklanmaz, ancak yasalar kişilerin çerezler hakkında bilgilendirilmelerini ve çerezlerden hangilerini kabul ettikleri konusunda kendilerine bir seçim yapma olanağı tanınmasını gerektirir.

Farklı çerez türleri

Oturum çerezleri ve kalıcı çerezler

Çerezler tarayıcının bir oturumunun (kullanıcının tarayıcı penceresini açtığı andan itibaren tarayıcıdan çıkışına kadar) sonunda geçerliliklerini yitirebilir veya daha uzun bir süre boyunca saklanabilirler.

Oturum çerezleri –bir tarayıcı oturumu sırasında web sitelerinin bir kullanıcının eylemleri ile bağlantı kurmalarını mümkün kılar. Bunlar, örneğin bir kullanıcının bir sitede gezinirken alış-veriş sepetine ne koymuş olduğunu hatırlama gibi çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılabilirler. Bunlar aynı zamanda, bir kullanıcı internet bankacılığına girdiğinde güvenlik açısından veya web e-posta kullanımını kolaylaştırmak için de kullanılabilirler. Bu oturum çerezleri, bir tarayıcı oturumunun sonunda geçerliliklerini yitirirler.

Oturum çerezleri olarak adlandırılan bu çerezlerin kullanımı (ki bunlar her halükarda kullanıcının bilgisayarında kalıcı olarak kayıt edilmez ve tarayıcı kapatıldığında derhal otomatik olarak silinir) sadece spesifik oturumu belirleyen verilerin (sunucu tarafından oluşturulan tesadüfî sayılar) aktarımı ile sınırlıdır ve güvenli ve etkin bir internet gezintisi sağlamak için gereklidir. Bu web sitesinde kullanılan oturum çerezleri, kullanıcıların internet dolaşımlarında gizlilik açısından potansiyel olarak tehlike yaratabilecek diğer bilgisayar yöntemlerine başvurulmasını önler.

Kalıcı çerezler – kullanıcının cihazında tarayıcı oturumları arasında kayıt edilir ve bir site içinde (veya bazı durumlarda, çeşitli web siteleri içinde) kullanıcının tercihlerinin veya eylemlerinin hatırlanmasını sağlarlar. Kalıcı çerezler, bir siteyi kullanırken kullanıcıların tercihlerinin ve seçimlerinin hatırlanması da dâhil olmak üzere çeşitli amaçla kullanılabilir.

İlk ve üçüncü taraf çerezleri – Bir çerezin “ilk taraf” veya ‘üçüncü taraf” çerezi olması, o belirli çerezi kullanan web sitesi veya etki alanı ile ilişkilidir. İlk taraf çerezleri, temel olarak, kullanıcı tarafından ziyaret edilen web sitesi tarafından konulmuş çerezlerdir – yani, URL penceresinde görüntülenen web sitesi tarafından konulmuştur: başka bir deyişle, haberalalim.com tarafından konulmuş olan çerezler söz konusudur.

Üçüncü taraf çerezleri ise, kullanıcı tarafından ziyaret edilenden farklı bir etki alanı tarafından konulmuş olan çerezlerdir: başka bir deyişle, haberalalim.com sitesi dışındaki web siteleri tarafından konulmuş olan çerezler söz konusudur. Bir kullanıcı bir web sitesini ziyaret ettiğinde (örneğin haberalalim.com gibi) başka bir şirket haberalalim.com aracılığıyla bir çerez koyar ise, bu spesifik çerez bir üçüncü taraf çerezidir.

Veri denetleyicisi

Türkiye Makale, Gizlilik Politikasında belirlenmiş olduğu gibi, “birinci taraf” çerezleri olan kendi çerezlerinin veri denetleyicisi olup, sadece bunlardan sorumludur; bunun dışında, “üçüncü taraf” çerezlerinin veri denetleyicileri, bu belgede yer alan tabloya göre belirlenen şirketlerdir.

Çerezlere dair onay verilmesi

Bazı çerezlerin kullanımı, Internet’in doğru işlemesi için kesinlikle zorunludur ve örneğin bir sayfa içeriğinin hızlı ve etkin şekilde yüklenmesinin sağlanması, iş yükünün çok sayıda bilgisayar arasında dağıtılması veya güvenliğin garanti edilmesine yönelik olanlar gibi, kullanıcı tarafından onay verilmesini gerektirmez.

Diğer çerezler, makulen gerekli ve önemli olmalarına rağmen, kesin surette elzem olmadıklarından, kullanıcıdan onay alınmasını gerektirirler.

Kullanıcının onayı bu web sitesinde uygulanan farklı yöntemler aracılığıyla toplanır. Yöntemlerden bir tanesi, çerezlerin kullanımını vurgulayan ve siteye giriş sayfasında yayınlanan çerez banner’ı üzerindeki özel kutuya tıklamaktır.

Tarayıcının ayarları, çerezleri onaylamak veya aksine reddetmek için diğer bir vasıtayı temsil eder; kullanıcı, çerez mevcudiyetine dair kendisini uyaracak ve çerezleri kabul etmesi veya etmemesine olanak tanıyacak şekilde tarayıcısını ayarlayabilir. Bütün çerezlerin otomatik olarak reddedilmesi için tarayıcının bu seçeneğinin etkin kılınması da mümkündür.

Her tarayıcı, bu konu ile ilgili talimatları vurgular.

Onayın geri alınması
Çerezlerin kullanılması ile ilgili onayınız her zaman geri alınabilir, ancak onayın geri alınması, web sitesinin işlevselliği üzerinde olumsuz etki gösterebilir.

Kullandığımız çerezler

Türkiye Makale kendi web sitesinin faaliyetini yürüttüğünde; hizmet sunmak, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve çeşitli nedenlerle toplanan verilerle ilgili toplu istatistikler geliştirmek için çerezleri kullanır.

Bu çerezler bizim sizi, web sitesini kullanan diğer kullanıcılardan ayırt etmemizi, sitemizde gezindiğinizde size daha iyi bir deneyim sağlamamızı mümkün kılar ve aynı zamanda web sitemizi iyileştirmemize de yardımcı olur.

Kullandığımız çerezler, “teknik” çerezler ve “analiz” çerezleridir. Bunlar bizim ziyaretçileri tanımamızı, ziyaretçi sayısını hesaplamamızı ve sitemizi kullandıklarında, kullanıcıların site içinde nasıl gezindiklerini görmemize olanak tanır.

Bu, örneğin kullanıcıların ihtiyaç duyduklarını kolaylıkla bulmalarını sağlamak gibi, web sitemizin işleme şeklini iyileştirmemize yardımcı olur. Kullandığımız her bir analiz çerezi ile ilgili daha fazla bilgi edinme ve bunların nasıl tanınacağı anlamak için aşağıda yer alan tabloya danışınız.

Daha detaylı olarak, bu web sitesi aşağıdaki tabloda listelenen çerez türlerini kullanır:

a. Teknik çerezler: sitede gezinmek ve belirli işlevsellikleri (örneğin bir sayfadan diğerine geçmek, vb.) kullanmak için gereklidir.

b. Analiz çerezleri: siteye erişimlerin istatistik analizleri için kullanılır. Bilgiler topluca toplanır.

c. Üçüncü taraf çerezleri: Bu sitede yanihaberalalim.com.com Admatic reklamları bulunmaktadır. Sitemize girdiğiniz anda çerez robotları sizin veri çerezinizi inceleyerek Admatic reklamlarınızı önüne sunar. Reklamları kapatmak kullanıcının elindedir. Herhangi bir zararı bulunmaz.

Who we are

Our website address is: https://dizisibolum.com.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select “Remember Me”, your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements